– De var helt klart bättre än oss, kom ut mer aggressivt och flyttade bollen bättre än oss. Vi var stillastånde i försvaret och de gick göra alldeles för många enkla poäng, säger Axel Nordström.

Allt avgjordes redan i den andra perioen, som Jämtland vann med 19 (!) poäng. Många spelare försökte. Som Axel Nordström (12 poäng i första halvlek) och Odin Lindell (11 poäng i första halvlek), och som Robert Bolander i andra halvlek.

Men – det var klasskillnad mellan lagen.

– De attackerade korgen och gjorde det enkelt för varandra. De fick många öppna skott och sköt fantastiskt. De fick ta mycket enklare avslut än vad vi fick. Vi hade händer i ansiktet medan de hade öppna skott. All cred till dem, säger Axel Nordström.

Uppsalas förutsättningarna för att skaka ett lag som Jämtland var dessutom inte de bästa. Klubben har släppt Xavier Cannefax och Davy Baltus, och mot Jämtland saknades även skadade guarden Dante Williams.

Kort före matchstart stod det också klart att centern Brian Bridgeforth inte skulle kunna komma till spel efter att sträckt en muskel under uppvärmningen.

Uppsalas lagkapten Axel Nordström gör sin tionde säsong i sin moderklubb. Med tio omgångar kvar att spela talar inget för att Uppsala undviker degradering till superettan nästa säsong.

– Jag vet inte vad jag ska säga. Vi får fokusera på det här och avsluta så snyggt som vi kan, det är så jag känner, säger Axel Nordström.

Hur ser förutsättningarna att bygga upp något bra i Uppsala igen?

– Vi får se vad framtiden har att erbjuda. Det finns många passionerade människor som brinner för basketen i Uppsala. Vi får se om vi tar nya tag, jag hoppas verkligen på det, säger Axel Nordström.