I den första omgången av Svenska cupen gick Uppsala Fotboll förlorande ur mötet med allsvenska Eskilstuna. Slutsiffrorna skrevs till 2–1 och nu laddar man om för en ny batalj. Kvarnsveden – som spelade i damallsvenskan förra året men åkte ur – väntar härnäst för Uppsala.

– Det är ett lag som bygger nytt inför 2018. De börjar om i elitettan och spelar i samma serie som oss i år. De har tappat ett knippe spelare och tagit in lite nya. De har slagit Ljusdal och Älvsjö på försäsongen så det blir en tuff nöt att knäcka på bortaplan, säger tränaren Fredrik Bernhardsson.

Sara Back och Ingrid Wixner har varit sjuka i veckan och det är osäkert om de kommer till spel. Målvakten Ronja Andersson har känningar i ljumsken och spelade inte mot Eskilstuna. Det är osäkert om hon kommer till spel mot Kvarnsveden.

Matchen blir den tredje för i år för Uppsala. Förutom att förlora mot Eskilstuna har Uppsala hunnit med att kryssa mot Åland United i en träningsmatch. Nu hoppas man alltså på att ta den första segern under 2018.

Är det något av nyförvärven som har imponerat på dig lite extra?

– Jag tycker att Emelie Almesjö gjort det väldigt bra hitills. Hon har varit väldigt stabil och det är skönt att hon är i bra slag.

Almesjö är tillbaka i Uppsala efter fyra års frånvaro. Burväktaren har hunnit med att representera Eskilstuna United, Östersunds DFF och Mallbacken. Dessförinnan representerade hon Sirius i en säsong och hon har även spelat i landslaget på U23-nivå.

I Uppsalas grupp – förutom Eskilstuna och Kvarnsveden – finns även Älvsjö AIK. Lagen möts en gång vardera och gruppsegrarna går vidare till semifinalerna som kommer att gå av stapeln den 18 mars. Finalen i Svenska cupen kommer att spelas den 13 maj.

pontus.stark@unt.se