Det var i början av februari som UNT kunde avslöja att IFU Arena hade kontaktat Svenska Tennisförbundet för att få arrangera Davis Cup-matchen mellan Sverige och Israel. Två månader senare har inget beslut tagits om var matchen kommer att spelas eller på vilket underlag det blir. Uppsala är dock fortsatt med i matchen.

– 25 juni är vårt datum där vi måste besluta vilket underlag som vi ska spela på. Fram till dess har vi tid på oss och vi skulle kunna ta ett beslut tidigare, men vi är inte där än, säger Christer Sjöö, generalsekreterare på Svenska Tennisförbundet.

Skulle man bestämma att matchen ska spelas på grus så faller IFU Arena bort av naturliga skäl. Blir det dock hardcourt så finns chansen för IFU Arena och Uppsala.

– Vi är glada för tennisen i Uppsala och Uppsala är också ett starkt tennisfäste. Det är absolut intressant, men det är många saker att titta på där staden är ett och där underlaget också är en viktig del, säger Sjöö.

Hur bestäms underlag?

– Det förs en diskussion med förbundskaptenen (Johan Hedsberg) som också har kontakt med laget. Sedan får det också vägas mot en ekonomisk kostnad, men laget är utgångspunkten.

Christer Sjöö tror dock att vi kommer att få se Davis Cup-tennis i Uppsala.

– Om det inte blir den här gången så tror jag att det absolut kommer att ske i framtiden. Det hoppas vi på, säger Sjöö.