Efter ett misslyckat 2018 med problematiska väderförhållanden där flera tävlingar fick ställas in, är orienteringsfesten Uppsala Möte tillbaka i Uppsala med omnejd. Till skillnad från förra årets upplaga lovar kommande tävlingshelg strålande väder – något som glädjer arrangörerna.

– Förutsättningarna ser klart bättre i år, snön är borta och samtliga banor är i bra skick. Tävlingarna kommer garanterat att kunna genomföras, vilket är jättekul och oerhört viktigt för distriktets klubbar, säger OK Linnés tävlingsansvarige Simon Eklöv.

– Inför i år har vi utökat tävlingshelgen med ytterligare en tävlingsdag och gjort det hela till ett påskhelgskoncept.

Artikelbild

UNT efter förra årets tråkiga besked.

En annan av de totalt fem arrangörsklubbarna är IF Thor, som tillsammans med OK Linné, var en av föreningarna som drabbades av förra årets inställda tävlingar. Något som gav klubben en ekonomisk smäll och tvingaden dem till budgetjusteringar.

– Det var självklart ett hårt slag för oss. Uppsala Möte är en viktig inkomstkälla för klubben, och förra årets inställda tävlingar tvingade oss att ombudgetera. Vi budgeterar dock för långa perioder och har alltid i beaktning att tävlingar kan komma att ställas in, berättar IF Thors ordförande Esbjörn Swahn, som även han förutspår perfekta förutsättningar för bra orientering till helgen.

– Förutsättningarna inför i år är helt annorlunda. Det fina vårvädret och det varma vädret har givit oss goda förutsättningar för att kunna erbjuda våra tävlande riktigt fina banor.

Uppsala Möte inleds sent under långfredagen med långdistans i Börje/Jumkil, och fortsätter under lördagen med sprintdistans i Knivsta. Helgen avslutas sedan med medeldistans på söndagen och långdistans på måndagen.

Tävlingen får ses som lite av en generalrepetition för jättetävlingen O-Ringen som kommer att gå av stapeln i Uppsala sommaren 2020 (19-15 juli).