Uppsala närmar sig allsvenskan

Allsvenskan hägrar på allvar för Uppsala. Cassandra Korhonen ser dock hellre att man fortsatt får slå ur underläge.

Cassandra Korhonen gjorde matchens enda mål på straff.

Cassandra Korhonen gjorde matchens enda mål på straff.

Foto: Peter Bohlin/Frilansfotograferna

Fotboll2019-09-14 17:41

Uppsala Fotboll rusar mot allsvenskan. Trots en mindre bra insats så blev det seger med 1–0 mot AIK under lördagen inför storpublik på Studenternas. Därmed distanserar man sig från fjärdeplacerade AIK samtidigt som man sätter press på Hammarby inför söndagen genom att gå upp på allsvensk plats.

– Det ser bättre ut och det är kul, men sedan får vi se i stridens hetta om det går hela vägen, säger segerskytten Cassandra Korhonen.

Skyttedrottningen gjorde matchens enda mål på straff i den första halvleken. När UNT på Instagram inför matchen frågade om Uppsala kommer att ta klivet upp i allsvenskan så röstade de flesta spelare i Uppsala "ja". Alla utom en – Cassandra Korhonen.

– Rösta och rösta, vi får ta det med en nypa salt och ta en match i taget. Jag vill inte ha några förhoppningar på oss. Vi är kalla och sedan får vi se hur långt det bär, säger Korhonen. 

En som dock röstade annorlunda var mittbacksklippan Märta Säfström.

– Vi njuter bara av det här, det är bara roligt. Inför matchen så kände vi att vi redan har överträffat oss själva den här säsongen och att allt vi gör från och med nu är en bonus. Vi går alltid in för att vinna varje match och kommer det att leda till att vi tar steget upp så gör vi det, men finns det andra som gör det bättre så är det så, säger Säfström.

Går det att koppla bort de allsvenska tankarna?

– Jag tycker det. Det är klart att det är snack hit och dit, men jag tycker att vi är bra på att koppla bort det och bara köra. Vi vet att om vi gör som vi blir tillsagda så vinner och om vi inte gör jobbet så förlorar vi matcherna. Nu tog vi jobbet och då går det bra, säger Säfström.

– Givetvis sitter det i huvudet, men vi vet också att de andra topplagen har sagt att de ska gå upp och att vi är det lag som tar det match för match. Vi bygger inte upp några större förväntningar, säger Korhonen. 

Uppsala fick kriga för segern. AIK var det bättre laget genom hela matchen, även efter att Nicole Modin blev utvisad tidigt i den andra halvleken. Kvitteringen hängde hela tiden i luften, men Uppsala kämpade till sig tre poäng och ett fortsatt delikat läge i tabellen med fem matcher kvar att spela.

– I en match som denna är det så himla mycket skalle, det var ett krig därute, säger Säfström.

Hur slutar det här då?

– Vi tar en match i taget så får vi se hur långt det räcker, säger Korhonen. 

Matchfakta

Uppsala–AIK 1–0

(1–0) Målet: Cassandra Korhonen.

Uppsala jublar inför de 1 139 åskådarna.
Uppsala jublar inför de 1 139 åskådarna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!