Efter en tuff start på säsongen börjar saker och ting stämma för Uppsala Basket. I lördagens match borta mot Högsbo inledde man klart bäst och hade också ledningen under stora delar av matchen. Mot slutet kunde dock hemmalaget rycka till sig en ledning som Uppsala inte kunde hämta in, men slutresultatet blev endast 75–68.

– VI gjorde vår bästa bortamatch och vår bästa start på en match under den här säsongen. Det är positiva saker man tar med sig, säger Agnes Nordström som återigen var poängbäst med sina 15 poäng.

Känner ni att ni är på gång nu?

– Det tycker jag. Jag känner att det har blivit bättre, det här laget ligger ändå fyra och vi gjorde absolut en bra prestation. Sedan så skulle man väldigt gärna vilja vinna matcher där vi har chansen. Jag känner att vi är på gång och det är bara att fortsätta jobba för att komma till enklare och bättre avslut, säger Nordström.

Uppsala inledde som sagt matchen bäst och hade ledningen efter första perioden med 21–14, en ledning som sedan var 32-29 i paus innan Högsbo vände tillbaka på steken.

– Vi startade väldigt bra, men sedan lät vi Högsbo komma tillbaka. Det var väldigt jämnt och det vägde fram och tillbaka, det känns som att det hade kunnat sluta hur som helst och det känns som att det hade varit jäkligt skönt att vinna med tanke på vår start.

Vad är det som väger över till Högsbo till slut?

– Det var väl att de hade ett litet övertag i slutet. Vi hade några avslut där bollen inte rullade in och så, säger Agnes Nordström.