Höstsäsongen inleddes på ett dystert sätt för Uppsalas del då man åkte på två raka förluster. I de senaste tre matcherna har laget däremot vaknat till liv och snott åt sig samtliga tre poäng i matcherna mot Böljan Falkenberg, Ljusdal och AIK.

– Någonstans tror jag att det vände i matchen mot Lidköping – trots att vi förlorade. Vi jobbade så jädra hårt för varandra och där visade vi att det finns en tro i gruppen på det vi gör. Vi har fått självförtroende och vågar göra mer därute, säger Uppsalas tränare Fredrik Bernhardsson.

Under lördagen möter Uppsala Sundsvalls DFF på hemmaplan. Ett lag som tvärtemot Uppsala har en dyster trend bakom sig då de förlorat sina fyra senaste matcher.

– Det gäller för oss att ladda om mentalt och försöka komma upp till den nivån vi hade mot AIK. Kan vi upprepa den prestationen så vinner vi imorgon, säger Bernhardsson.

Efter segern mot AIK berättade mittbacken Jessie Davis för UNT att hon funderar på att lägga av.

– Jag vet inte än, allt är en möjlighet just nu. Den lilla flickan inom mig vill nog spela så länge som jag kan och efter en match som denna så är det svårt att tänka sig att jag inte ska fortsätta. Jag har inte tagit något beslut än och vi får se, sade Davies efter matchen.

Tränaren Fredrik Bernhardsson berättar att man inte fört diskussioner med mittbacken gällande nästa säsong.

– Vi har varit väldigt fokuserade på här och nu. Jag tycker att hon har vuxit in i laget och blir mer och mer den ledare vi hoppades och trodde att hon skulle vara inför säsongen – både på och utanför planen.