Assisterande tränaren Ashleigh Brown har tagit klivet ner på planen och Louise Skyttevall är tillbaka i laget. Mer än så planerar Uppsala Basket inte att plocka in inför seriens avslutande sju matcher.

– Vi tycker att vi har förstärkt tillräckligt nu. Vi tror och hoppas att vi ska klara vår målsättning om att undvika kval i år. Sedan vill vi göra en poäng av att inte ha allt för många importspelare. Jag tycker att man ska ge våra lokala talanger chansen så att de har en plattform att utvecklas på, säger Sonja Entzenberg

Under lördagen möter man tabellfyran Norrköping på bortaplan. Uppsala jagar sin andra seger för säsongen men inte mycket talar för att den kommer mot östgötarna.

– Jag tror att det kommer bli ganska tufft. Norrköping har gjort många fina matcher på slutet och verkar vara i god form. Men absolut ska vi försöka utmana dem. Jag väntar fortfarande på att vi ska få ihop det. Jag vet vad det här laget är kapabelt till, säger Entzenberg.

Laget hoppas på att ta med sig en god känsla hem från Norrköping. I nästa omgång väntar nämligen bottenkonkurrenten Mark (också bara en seger den här säsongen). De båda lagen gör upp om att undvika jumboplatsen som innebär kval för att hålla sig kvar i högstaserien.

– Den blir väldigt avgörande för oss, avslutar Entzenberg.

MatchdagsNorrköping Dolphins–Uppsala Basket15.00, Stadium ArenaUNT Tippar: 82–67