Uppsalas säsong blev inte som man hade tänkt sig. Efter en usel första halva så riskerade man rent av nedflyttning från elitettan, men har efter sommaren kommit in i det och med fem raka segrar blickar man uppåt mot mitten av tabellen. Något avancemang blir det dock inte och med kontraktet i hamn börjar nu arbetet inför nästa säsong ta fart.

– Målsättningen är att Uppsala ska spela i allsvenskan. Hur vi gör det och hur snabbt det går är något man får fundera över. Nu gjorde vi en rimlig satsning i år, men hade lite otur i våras med skador. Vi har analyserat det och har en klar bild av varför det gick som det gick, men vi har inte riktigt bestämt hur det ska se ut nästa år, säger klubbchefen Gunnar Källsten.

Uppsala höjde budgeten i år och har under säsongen tagit in tre amerikanska spelare, något som kostar en hel del pengar.

– Man kommer alltid att behöva plocka in utifrån om man inte har den spetsen på plats. Vad det innebär i antal nästa år vet jag inte, men hur vissa lag kan ha råd med sju, åtta vet jag inte. Jag har väldigt svårt att tänka mig att vi skulle göra en sådan sak, det är inte vår strategi. Vi vill jobba med lokala spelare och addera med det som vi behöver, säger Källsten.

Hur blir det med tränaren och sportchefen Fredrik Bernhardsson?

– I den situation som vi var i så har det varit full stöttning till Fredrik och teamet. VI ska prata i höst och har inte pratat något alls om året som kommer.

Enligt mina uppgifter har flera tränare hört av sig till er?

– Det gör det alltid, både spelare och tränare.

... och vad svarar du då?

– Välkommen åter! Många är intresserade, men vi har en tränare nu och vi diskuterar inte med några andra så länge vi inte har gjort klart något med honom.

Trots att man höjde budgeten inför året så ser det för tillfället ut att bli ett positivt resultat när bokslutet görs. Förra säsongen gjorde Uppsala ett litet plusresultat, något man hoppas upprepa i år.

– Det ser bra ut tycker jag, men det är som vanligt alltid en strid. Vi är bara i september så man vet inte exakt, men jag tror och hoppas att vi hamnar ungefär där vi hamnade förra året. Inkomsterna har ökat lite, men det är inga stora skillnader. Vi tar små steg varje år, säger Gunnar Källsten.