Det var som upplagt för en dramatisk avslutning när Uppsala Basket dam tog emot Lundalaget Eos hemma i Seb Usif Arena. De rödklädda hade en ledning med fem poäng inför sista perioden men känslan var att Eos var på gång. Vilket senare visade sig stämma. Eos trummade på och med luft under vingarna kunde man både komma ikapp och rycka ifrån.

– Jättetungt. Vi spelade bra i ungefär 32 minuter sedan tappar vi det. Det var en match som vi borde ha vunnit, säger Uppsalas Ellinor Holmberg.

Uppsala ledde som mest med tretton poäng trots att man fick en tuff start på matchen. Men som sagt – slutet blev ett jobbigt sådant. 19–32 slutade den avslutande perioden och därmed skrevs slutresultatet till 75–83. Eos toppade laget och det var två spelare i bortalaget som stack ut lite extra. Poängstarke amerikanskan Leah Scott sänkte både tvåor och treor medan 201 centimeter långa Dubravka Dacic dominerade under korgen. Just returtagningen har varit ett problem för Uppsala under säsongen då man anses vara lite kort i rocken.

Artikelbild

| Ellinor Holmberg.

– Vi måste kunna hålla kvar vid vår ledning. De är väldigt stora och har en tjej som är över två meter. Vi är inte så stora, säger Holmberg som stod för flest poäng i hemmalaget – 17 stycken.

Uppsala har nu spelat sju matcher den här säsongen utan att ta poäng. Men trots förlusten fanns det en del ljuspunkter för de rödkläddas del.

– Vi spelade med en mycket bättre känsla genom hela matchen. Alla hejade på varandra, vi spelade tillsammans och det kan vi ta med oss från den här matchen, avslutar Ellinor Holmberg.