Uppsala HK slåss för sin överlevnad i division I. Man hade kniven mot strupen när man gick in i kvalets andra match mot IFK Nyköping. Men i en rejält böljande match, från start till slut, vann till slut Uppsala efter ett segermål i slutsekunderna. 29–28 slutskrivs resultatet och nu väntar ännu ett spännande möte de båda klubbarna emellan.

– Det är svårt att samla ihop känslorna så här tätt inpå match, säger Uppsalatränaren Dag Lundin efter matchen.

– Jag är otroligt glad och lättad. Nu får vi en chans till på onsdag.

Artikelbild

| Milan Kapuran (till vänster) blev utsedd till matchens lirare.

Matchen var aldrig säker för något av lagen. Uppsala ledde med fyra mål i halvtid, men Nyköping tog sig tillbaka och vände. Därefter vände Uppsala igen och på den banan fortsatte det.

– Vi tappar i inledningen av andra. Det blir extremt nervöst när de tar sig ikapp. Jag stör mig lite grann på att vi måste göra ungefär 30 mål per match för att kunna vinna, i och med att vi släpper in så många mål, säger Lundin och fortsätter:

– Men det är väl så det är i handboll, det vänder snabbt och vi måste vara väldigt glada över att vi vinner denna match, säger Lundin.

Matchvinnare blev en av Uppsalas mer rutinerade spelare, Milan Kapuran, med sina sju mål.

– Det känns riktigt bra. Jag har haft lite småskador och varit lite sjuk, så det är skönt att vara tillbaka, säger han.

Hur känns det att ha ännu en chans till att spela i division I?

– Det känns sjukt bra, det är otroligt att vi har fått en chans till. Det här är vår dröm och det vi krigar för. Vi ska göra allt för att vinna det här kvalet och stanna kvar i division I. Det är vår plats, säger Kapuran.

I Nyköping stod Simon Skuthälla för en stark match när han nästan tog gästerna till division I genom sina fem mål. Dessutom stod målvakten Emil Persson för några direkt avgörande räddningar.

– Det är alltid svårt att säga ifall det är dåliga avslut eller ifall det är en bra målvakt. Vi skjuter lite för många frilägen på honom där han har lättare att ta bollarna, säger Lundin.

– Nyköping är bra, väldigt bra. De håller helt klart division I-nivå och det är tråkigt att ett av dessa lag inte kommer att spela där nästa säsong.

Nu väntar ett tredje och direkt avgörande möte mellan de båda klubbarna.

– Nu ska vi försöka ladda om och sedan göra oss redo för onsdag, säger Lundin.