Uppsalalagen med Sveriges bästa forwards

Ska Sirius överleva en SM-kvartsfinal måste laget bli sämst fyra. "Vi väljer Sirius i slutspelet om vi kan och då åker dom ur direkt," säger Storvretaspelaren Alexander Rudd tvärsäkert.

Billy Nilsson (t v) och Alexander Rudd utanför Globen. Kommer någon av dem att spela final i denna arena i vår? Eller båda? Får vi tro Storvretas Rudd så är det givet, han spelar final. Nilsson från Sirius är lite försiktigare - men varför inte ...

Billy Nilsson (t v) och Alexander Rudd utanför Globen. Kommer någon av dem att spela final i denna arena i vår? Eller båda? Får vi tro Storvretas Rudd så är det givet, han spelar final. Nilsson från Sirius är lite försiktigare - men varför inte ...

Foto: Håkan Lundh

Innebandy2019-09-12 14:52

Efter en svag höst i fjol spelade Sirius upp sig och gick till slutspel. Där blev det tvärstopp mot just Storvreta.

Nu ska Sirius till slutspel igen –  denna gång för att nå längre. Är det tänkt. Men nyförvärvet Billy Nilsson håller med rivalen Rudd om en viktig sak: Vi måste nog bli fyra eller bättre ...

Billy Nilsson vann poängligan när han spelade i Sirius förut. Han var liraren mohikanfrisyren, en kille som minst sagt stack ut och som ibland –  eller oftast –  sade vad han tyckte.

Nu är Nilsson tillbaka i Sirius. Utan den karaktäristiska frisyren.

–  När vi tar SM-guld kommer den tillbaka, säger Nilsson med ett skratt.

Alexander Rudd är om möjligt ännu mer frispråkig än Billy Nilsson. Det är två herrar som verkligen sätter innebandyn på kartan och som höjer pulsen på hela Superligan.

Att Storvreta ska vinna SM-guld tror alla, utom möjligen Falun då. Rudd talar om ett överlägset lag.

Billy Nilsson tycker att Sirius har ligans näst bästa forwardsuppsättning –  något som han påpekar för Rudd under promenaden mot fotograferingen vid Globen.

– Vilka är bäst då? Det måste ju vara vi, frågar Rudd och Nilsson nickar instämmande varpå Rudd spricker upp i ett leende som antyder att "Nilsson vet han pratar om."

–  Det ligger något i det han (Nilsson) säger. Forwardsuppsättningen i Sirius är starkare än backsidan.

Billy Nilsson utvecklar sitt resonemang:

– Om vi inte har seriens näst bästa forwardsuppsättning så är det i alla topp-3, utan tvekan. Jag tycker att Falun inte känns riktigt lika bra som tidigare.

Någon jätterivalitet är det inte mellan Rudd och Nilsson, som är gästrikar (Sandviken respektive Gävle) från början. Det känns som hetare känslor mellan Storvreta och Falun. Men att förlora ett derby, det kommer inte på frågan om vi får tro Alexander Rudd.

– Derbymatcherna är lite extra med mycket folk på läktarna, säger Rudd, och Nilsson känner ingen anledning att protestera.

– Det är de bästa matcherna på hela året. Det är ett innebandykrig.

Alexander Rudds form får anses vara kanonbra. Han har tränat ordentligt hela sommaren, kanske för första gången på många år. Däremot är det ett frågetecken efter Billy Nilsson på grund av en skada. 

Kan han bli lika bra som när han vann SSL:s poängliga?

–  Det kan jag. När jag kommer till spel kommer jag inte att vara en halvskadad spelare ...

Alexander Rudd under torsdagens upptaktsträff i Globen.
Alexander Rudd under torsdagens upptaktsträff i Globen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!