1731 lag från 78 olika nationer förväntas delta i Gothia cup i Göteborg i år. Totalt spelas det 4383 matcher på västkusten och under måndagen kickas spektaklet igång. Flera lag från länet deltar. Sirius kommer till spel med fem lag. Vaksala SK skickar hela åtta lag. Även Sunnersta AIF finns representerade i cupfesten. Deras flickor 14-lag gick till final i b-slutspelet förra året. Där blev det sedan guld.

– Det var en riktigt häftig upplevelse. Både på och utanför planen. Jag hoppas att vi vinner gruppen och går vidare till a-slutspel i år. Som lag har vi målet att spela final och vinna. Annars handlar det om att ha kul, möta bra motstånd och utvecklas som lag, säger Sofia Sterner som spelar på innermittfältet i det framgångsrika laget.

Upsala IF:s U17 lag är med för första gången. De kommer att bo på Ånässkolan i centrala Göteborg reser ner till Göteborg under söndagen.

Artikelbild

| Lagfoto – Sunnersta AIF.

– Vi har pratat om att åka ner i flera år. Vi slog ihop tre lag för några år sedan och nu har alla lärt känna varandra och killarna har jobbat och tjänat ihop pengar för att laget ska kunna åka, säger Patrik Lidin, lagledare.

I UIF:s grupp återfinns fem lag varav ett är från England och ett annat från Argentina.

– De flesta grupper består av fyra lag men i några enstaka är det fem. Det blir kul att möta ett argentinskt lag. Vi kan ju bara spekulera men de kan nog vara mycket tekniskt skickliga. Sedan mot det engelska laget lär det kunna bli hårt närkampsspel och de kanske är duktiga på fasta situationer, säger Lidin.