Inför den sista perioden mot Nässjö hemma i Fyrishov hade Uppsala Basket en ledning med 14 poäng. En liknande situation som den mot Köping i den senaste matchen då man i den sista akten tappade en 15-poängsledning.

– Det som hände då var hjärtskärande. Vi blev för bekväma och idag var det i våra tankar. Vi snackade om att vi inte får bli för bekväma och att vi måste fortsätta att kämpa hårt för att göra allt i vår makt för att behålla ledningen, säger Uppsalas amerikanske point guard Xavier Cannefax.

Med 30 sekunder kvar av matchen kunde däremot spelarna slappna av. Merparten av dem brast då ut i breda leenden och det syntes att segern var efterlängtad.

Artikelbild

| Nemanja Jovanovic, Uppsala Basket.

– Att se fansen stå upp och klappa för oss kändes underbart. Vi trodde inte att det skulle ta så här lång tid att ta den första segern men vi blir bättre och utvecklas varje dag. Vi har jobbat hårt på träningarna och det gav resultat ikväll, säger Cannefax.

Xavier Cannefax missade klubbens två inledande matcher eftersom att alla dokument inte var klara hos migrationsverket. Cannefax har börjat bli varm i kläderna och mötet med Nässjö var hans tredje match i Uppsalas linne. Efter en lite blygsammare debut där han åstadkom 6 poäng har han i de två senaste gjort 28 respektive 20.

– Det har varit toppen hittills. Det var tufft att sitta vid sidan i början men det är en väldigt familjär atmosfär i omklädningsrummet och allt har gått smidigt, avslutar amerikanen.