Med mittfältskompanjonen Moa Mattsson – Uppsalas ordinarie straffskytt – utbytt klev Lyckberg fram till straffpunkten för att äntligen, i omgång 19, få måljubla.

Men det blev inte riktigt som hon tänkt sig – Sundsvalls burväktare Nicole Althea Mc Clure räddade straffen.

– Skönt att få sätta dit returen, även om det hade varit lite härligare om den gått direkt in. Men mål som mål, jag kände att var lite sugen efter att ha fått mitt mål i första matchen bortdömt, säger Julia Lyckberg om 3–0-målet . En straffspark som lagkamraterna backade från.

– Vi har nog inte riktigt bestämt vem som är andra skytt, men det kändes inte som att nån var supersugen så då tog jag den.

Det dröjde bara två minuter innan ett Uppsala i medvind kunde spräcka nollan. Anfallaren Hanna Lundell fick bollen några meter utanför straffområdet, drev den framåt och drog till med ett fint distansskott.

– Hon brukar skjuta så där på träning så kul att hon kunde göra det på match också, berömmer Lyckberg.

Blott fem minuter senare var det dags för mål nummer två.

– Vi var på hugget och inledde jättestarkt, skönt att få 2– 0 tidigt. Klart att det är skillnad för oss att kliva in i matcherna nu när vi byggt upp själförtroendet.

Fyra raka segrar nu efter en tung vår – var det hotande bottenstrid som fick fart på er?

– Ja lite så tror jag. Men vi har hela tiden känt att vi är bättre än tabelläget visat.En anledning är nog att fler spelare på träning har ökat konkurrensen. Och så har vi Lauren (Clem, målvakt) som kommit in med mycket trygghet där bak.