Uppsala lottades i samma grupp som Eskilstuna United, Djurgården och Kif Örebro. Tre allsvenska lag står alltså i vägen mot avancemang.

– Vad kul! De här matcherna kommer att bli svinbra träningsmatcher för oss inför serien. Jag tycker att det är roligare att få sådana matcher än lag som vi möter i serien sen som AIK och Hammarby, säger Uppsalas Märta Säfström och fortsätter:

– Om man ser till chanser till avancemang så vill man hamna i en lätt grupp, men gör vi det bra så kan vi absolut gå vidare.

Vad tror du om era chanser?

– Det är jättesvårt att säga. Jag vet inte vad vi kommer att ha för lag, men som det kändes förra året när vi mötte Eskilstuna (förlust 2–1) att vi hade kunnat få med oss poäng eller vinna. Allt är möjligt och det är den tiden på säsongen då det kan bli skrällar, säger Säfström.

Tränaren Jonas Valfridsson säger såhär om lottningen:

– Det som är viktigt att få med sig är att det är bra matcher att få tidigt på säsongen. Örebro gick upp, men hur långt har de kommit med truppen? Djurgården håller på och byter ut ett par spelare och Eskilstuna har tappat Mimmi Larsson och ska ha in nytt. Vi håller också på och bygger nu och det handlar om vem som kommit längst då. Det blir intressanta matcher, säger Valfridsson.

Uppsala är det lägst rankade laget i gruppen vilket innebär att man får två hemmamatcher på Löten.

– Det är väldigt bra och skönt för oss att slippa resorna, säger Uppsalas nye tränare.