Både From och Korhonen har varit tongivande spelare för Västeråslaget de senaste åren. Korhonen kommer från en säsong med åtta mål i elitettan, men gjorde hela 17 året innan i serien. Hon har även meriter från F17-landslaget.

– Hon har varit en tongivande spelare, en hårt arbetande och fysisk djupledsforward som gör mål och är en bra målskytt. Jag är oerhört nöjd med att få in en spelare med sådan kvalitet som dessutom är svensk. Många andra klubbar tittar utomlands, men jag tycker att vi har spelare här som duger, säger tränaren Jonas Valfridsson.

Sofia From kommer ursprungligen från Enköping. Efter att Julia Ekholm, Jessie Davis och Sara Back alla lämnat Uppsala så får man nu äntligen in en ny mittback.

– Sofia är defensivt stark och kan leda en backlinje. Hon är rejält fysiskt stark och har bra ledaregenskaper. Jag är väldigt glad att få in henne också, säger Valfridsson.

I och med dubbelvärvningen har Uppsala Fotboll 16 spelare under kontrakt inför 2019. Nu återstår ytterligare två spelare in i form av en back och en central mittfältare.

– Någonstans har jag en förhoppning att ha det klart innan jul, men jag vet samtidigt att det är en vecka bort bara. Jag känner ingen stress utan det är bättre att vi får rätt spelare än att vi stressar fram någonting.