Almesjö värvades tillbaka till Uppsala inför fjolåret, men råkade tidigt ut för en hälseneskada som gjorde att hon inte kunde spela mer under året. Nu har den rutinerade målvakten förlängt sitt kontrakt med klubben. Det är dock inte solklart att hon blir förstamålvakt även nästa år.

– Det kommer att komma in en målvakt till utifrån. Emelie har haft problem med sin hälsena och det finns en liten osäkerhet kring det som vi inte är bekväma med så vi kommer att plocka in en målvakt till bredvid henne och Lovisa Fock, säger tränaren Jonas Valfridsson.

Märta Säfström kom tillbaka starkt efter sin korsbandsskada och har varit ordinarie under de två senaste säsongerna. Hanna Lundell fick en tuff start på tiden i Uppsala sommaren 2017, men blommade ut under fjolåret med fem mål i elitettan.

– Det ingår i vår plan att försöka behålla spelarna från ursprungstruppen. Det är tre spelare som varit viktiga för Uppsala de senaste åren. Det är viktigt att stärka upp med lite rutin och det är också skönt utåt sett att andra spelare ser att spelare som spelat länge i elitettan skrivit på. Det ger lite signaler och jag är tacksam över att de skrivit på, säger Valfridsson.