Det var upplagt för en stor succé när Uppsala Triathlon inleddes på lördagen, men trots strålande solsken och högsommartemperaturer uteblev den stora publikmassan tävlingen som hölls i de centrala delarna av Uppsala.

– Till nästa gång hoppas jag att man kan spela in bröllopet (prins Carl Philip och Sofias bröllop som direktsändes på tv) och komma hit i stället, det har varit en riktigt häftig upplevelse att se alla tävlande, säger Åsa Grönlund, kommunikations- och medieansvarig.

Publikmässigt till trots, tävlingsmässigt blev Uppsala Triathlon en stor succé. På herrsidan vann storfavoriten Gabriel Sandör från Linköpingsklubben IK NocOut som även vann juniorklassen. Men på andra plats blev det silver för Uppsalalöparen Oskar Djärv, IF Mantra Sport, som var överraskad efter sin medaljplats.

Artikelbild

– Det känns överväldigande. Jag trodde inte att jag skulle komma så högt, jag hade hoppats på en topp-fem-placering inför SM, men det gick väldigt mycket bättre än vad jag hade vågat hoppas på, säger Oskar Djärv som nyligen flyttat hem till dalarna.

– Efter fem års studier i Uppsala så känns ändå det här som hemmaplan, så det var riktigt kul att det blev ett silver, fotsätter Djärv som tog brons förra året.

Brons i fjol, silver i år, blir det guld nästa år?

– Ha ha, ja, det får vi väl hoppas.

Artikelbild

För Oskar Järv kan det dock bli guld redan på söndagen, då avgörs nämligen stafett-SM där Uppsalaklubben IF Mantra Sport är regerande mästare.

– Förhoppningsvis kan vi försvara vårt guld från förra året, avslutar Oskar Djärv.

Artikelbild

En annan som var nöjd efter lördagens tävlingar var tävlingschefen Oscar Ek.

– Allt har gått över förväntan och vi har haft bra drag på tävlingarna, framförallt ett väldigt bra startfält. Vilket känns riktigt bra, säger Oscar Ek.

Artikelbild

Med tanke på vädret så borde väl ändå förhoppningarna på en större publik ha funnits?

– Ja, det är klart att det var lite tunt på vissa håll. Räknar man ihop allt totalt så blir nog siffran ganska okej, men framförallt vid målgången hade jag nog önskat lite mer folk. Det hade varit roligt, fortsätter Ek.

På söndagen fortsätter tävlingarna i centrala Uppsala, då med bland annat stafett-SM på programmet. Återstår att se om publiksiffran blir större då utan ett prinsbröllop på tv.