Costow dök upp i bild när projektet Ronjabollen visades upp på bästa sändningstid. Hon spelar till vardags i Uppsala Fotboll och jobbar även som ledare inom just Ronjabollen.

– Jag visste inte att vi skulle vara med. När de filmade det där inslaget för två, tre veckor sedan så sade de att det skulle vara för internt bruk och kanske Facebook. Plötsligt bombarderades jag av sms och snapchat. Min lillebror skrek att jag var på tv så jag sprang dit direkt, säger Costow.

Hur kändes det?

– Det var lite halvkul och roligt också att de tog upp Ronjabollen med tanke på hur viktigt projektet är. Det var kul att vara med i tv också, jag klagar inte.

Vad har du fått för reaktioner?

– Många kompisar har hört av sig och en tjej jag hade på HSB-campen i somras skrev att hon såg mig på Fotbollsgalan och att jag var en förebild.

Costow jobbar tillsammans med Stina Huss och Julia Lidar som ledare på Ronjabollen.

– Jag har alltid jobbat på fotbollsskolor och jag tycker att det är väldigt kul att träna barn. I somras blev Lovisa Delby (F19-tränare) kontaktad av Sevana Bergström som sa att hon sökte ledare till Ronjabollen. Jag fick frågan om jag var intresserad och det var jag så vi har jobbat där i två månader nu.

Dina kollegor fick inte vara med i bild ...

– Haha, nej. Vi har inte hunnit prata om det än.

Ebba Costow hade en fin fjolårssäsong som debutant i elitettan med 14 matcher för Uppsala. I år har det varit tyngre och hon registrerades bara för en match.

– Jag har varit skadad och drog baksidan tidigt under säsongen. Jag var borta helt från fotbollsträning i tre månader och var tillbaka efter fyra så det tog väldigt lång tid. Nu är jag back on track, säger Costow.