Årets femte, tillika finaltävlingen, i Knobby Swedish Youth Enduro Championship 2017 (ungdoms-SM) körs i Hallstavik på lördag. Motocrossbanan Sipsjöbanan är huvudområdet för tävlingen som kommer att bestå av tre olika specialprov, varav två i skogsterräng med varierande underlag samt ett specialprov till mesta delen förlagd till crossbanan.

Närmare hundra förare kommer till start och några av namnen som slåss om segrarna är Victor Lundin, SMK Tierp, Hampus Görl, Göta MS, Lucas Vågberg, Göta MS, Ludvig Putkuri, Folkare MK, och Anton Rosendal, SMK Gävle.

Arrangören MK Orion har fyra förare till start; Simon Eriksson som ligger 26:a i USM 1-klassen, William Melin och Fredrik Carlsson samt Neoh Taxen Andersson som ligger sexa i USM 1.

MK Orion har inte arrangerat någon endurotävling sedan början på 2000-talet och får hjälp av Östhammars MK:s tävlingsledare Jan Nyström

– Nu har några personer tagit tag i enduron i MK Orion och om detta går bra kanske man kan få en fortsättning i större tävlingar till kommande år, säger Jan Nyström.

– Målsättningen är att förarna ska komma att trivas med banan och tävlingen, samt att allt kommer att fungera till belåtenhet. Förhoppningsvis ser det ut att bli bra väder, lite mulet, inget regn och att det kommer publik, säger Jan Nyström.