Haglund kom till Sirius inför förra säsongen och stod för en bra debutsäsong trots stora smärtor där han sista månaderna i princip knappt tränade fullt och spelade matcherna på smärtstillande tabletter. I år har mittfältaren växlat upp och varit lagets kanske bästa spelare sett över hela säsongen.

– Det är en bedömning du får göra, säger Haglund själv.

Vad säger du om din egen säsong?

Artikelbild

– Den har haft lite olika ansikten. Försäsongen var utan fotboll till stor del med tre månaders rehabilitering. Sedan kom jag ganska snabbt in i det och har fått spela ganska mycket som innermittfältare vilket gått helt okej. Nu när vi som lag blivit snäppet bättre så är det också lättare för mig och jag har fått spela i en mer offensiv positioner. Vi har haft stunder då det har varit tungt och då har jag fått hjälpa till som alla andra, jag har väl kastat lite kol i loket så att det rullar.

När var du senast såhär bra?

– Det går upp och ned för fotbollsspelare och från utsidan bedöms man mycket på avgörande insatser i matcherna. Jag tycker att jag har varit såhär bra under många stunder, men kanske inte fått samma utdelning. Jag är typ samma spelare sedan jag kom till Sirius, men gör man mål så får det ofta genomslag i media, säger Haglund som gjort fyra mål hittills i år och delar den interna skytteligaledningen med Jesper Arvidsson och Moses Ogbu.

Haglund skrev inför förra säsongen på för en säsong och förlängde sedan med ytterligare ett år i oktober. Nu har han åter ett utgående kontrakt och när lagkamraten Robert Åhman Persson går förbi intervjun säger han "förläng, förläng, förläng".

– Jag väntar fortfarande på de stora kontrakten haha, men i övrigt kommer jag inte att säga annat än att jag trivs väldigt bra. Jag trivs bra med Uppsala, Sirius och laget, men fokuserar på att vi ska spela i allsvenskan nästa år också, säger Haglund.