Upsala TK stod för en skräll i premiären av herrarnas elitserie när förra säsongens finallag Solna besegrades med 4–2 efter stor spänning. UTK vann de inledande dubblarna efter att Lucas Renard/Marcel Zimmermann vänt och vunnit i avgörande matchtiebreak.

– Som vanligt var det väldigt viktigt att få med sig dubblarna och det blev avgörande i dag. Det blev tajt in i det sista i singlarna men vi lyckades vinna och det är jätteroligt, säger Jon Hedman, tränare i UTK.

I de efterföljande singlarna blev det jämnare och inför den sista singeln stod det 3–2 till UTK.

Artikelbild

Då vann Boy Westerhof med 7–6 och 6–4 i två raka set och säkrade segern.

– Westerhof har varit med oss i flera år och spelade riktigt bra i dag, bättre än jag sett honom tidigare. Det var även kul för Lucas att vinna i sin första match för UTK, han började lite nervöst men spelade upp sig och förhoppningsvis kan han spela ut nu, säger Jon Hedman.

Dessvärre behövde Daniel Berta avstå sin singel, spelades av Nils Heimer istället, efter skadekänning i knät i dubbeln och det är osäkert hur allvarlig skadan är.

I nästa omgång ställs UTK mot regerande mästarna Fair Play på bortaplan.

– Det här blev lite av en drömstart för oss eftersom Solna är en av två favoriter. Förhoppningsvis kan vi fortsätta vinna medan de andra lagen tar poäng av varandra så vi kan cruisa vidare, säger Jon Hedman.