Var ytterbacken/mittfältsyttern kommer att hamna lär bli klart den närmaste månaden. Klubbar från allsvenskan, superettan och tippeligan i Norge finns med i bilden.

– Det är ingenting som är bestämt ännu. Jag tittar på alternativ och sedan får vi ta ett beslut, säger 22-årige Johan Andersson som är en av flera i Sirius trupp som gått hela vägen från juniorlaget till a-laget.

Var går du helst?

– Där jag känner att jag kan utvecklas mest. Det viktiga för mig är att jag hamnar i en trygg miljö där jag känner att jag kan fortsätta ta steg i rätt riktning i karriären.

Är du främmande för att flytta långt?

– Jag har sagt att vi får titta på de alternativ som finns och ta beslut utifrån det. Om jag sedan måste flytta hundra mil så får jag sätta mig ned med familjen och prata igenom det och ta ett beslut om det också. Jag trivs i Uppsala, men någon gång kanske man måste testa vingarna.

Vilken position ser du dig helst på?

– Det är högerback som är min position, anser jag själv i alla fall. Där trivs jag bäst.

Tidigare under hösten uppgav annars Johan Andersson att han hoppades på en fortsättning i Sirius, men så blev det inte. Nu lämnar han efter tre raka säsonger i a-laget.

– Det var ett starkt alternativ att stanna, men jag kände att jag hade kört fast lite och att jag vill testa något nytt, säger Andersson som startade fem av de sju avslutande matcherna i allsvenskan och gjorde två mål efter en skadefylld vår.

En stark höst.

– Det är klart, men samtidigt mot AFC (seger 3–1) så betydde inte matchen någonting och då är det enkelt att spela avslappnat. Den matchen kanske inte betydde så mycket egentligen, fortsätter han.

Hur ser du på din säsong?

– Det har gått upp och ned. Det hade jag inte velat att det skulle ha gjort. Jag hade gärna sluppit de där skadorna i början på säsongen som jag vet påverkade mycket och som gjorde att jag missade viktig träning.

Hur har reaktionerna varit sedan du fattade ditt beslut?

– Det har varit många fina ord från Siriusfansen, och det är klart att det är tråkigt att lämna. Men det är ett tufft beslut, men jag hoppas komma tillbaka en vacker dag.

Johan Anderssons sista träning med Sirius blir troligen på fredag i nästa vecka.

– Jag har kontrakt november ut, säger han.