Utslagsgivande tävling i Enköping

Nu ska medaljerna fördelas. Göta MS står som värd för den sista av årets SM-tävlingar i Enduro och man har valt att återgå till traditionerna.

Motocrossbanan i Enköping kommer att vara en av specialproven.

Motocrossbanan i Enköping kommer att vara en av specialproven.

Foto: Robin Widing/Arkiv

Motor2019-10-04 13:00

Tävlingen kommer att innehålla en nyhet – eller snarare en återgång till hur det var förr. Man kommer att tävla med en så kallad idealtid, eller maxtid, där förarna får en viss tid på sig att köra sina två varv.

– Det var så man körde förr, men sedan 2008 har man inte gjort det inom enduron. Men vi kände att vi ville återgå till traditionerna lite. Vi har fått positiv feedback från förarna hittills och det känns kul, säger tävlingsledaren Roger Ahlén.

Totalt kommer förarna att ha sex och en halv timme på sig att ta sig runt banans olika delar. Banan består av fem olika så kallade specialprov och Göta MS har gått in för att få den ganska utslagsgivande i samråd med förbundet.

– Förbundet ville ha lite längre provtider. Tendensen har varit att körtiderna blir kortare och kortare och nu gör vi lite tvärtom. Totalt kommer det att ta ungefär sex timmar att köra, vilket är ganska länge.

Tävlingen under lördagen kommer att markera en slutpunkt för flera rutinerade arrangörer inom Göta MS, där Roger Ahlén är en av dem.

– Vi har varit inblandade i VM-tävlingar och dessutom arrangerat Novemberkåsan för två säsonger sedan. Att vi nu får finalen av SM till Enköping känns jättekul och blir lite pricken över i, så att säga. Då känner vi att det blivit dags att lämna över lite av ansvaret till den kommande generationen inför framtida arrangemang.

Den första starten sker klockan tio på lördagsförmiddagen.

Göta MS står för arrangör när den sista SM-tävlingen i enduro genomförs i Enköping under lördagen. På bilder Lukas Wärn, Göta MS.
Göta MS står för arrangör när den sista SM-tävlingen i enduro genomförs i Enköping under lördagen. På bilder Lukas Wärn, Göta MS.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!