Almtuna hängde med bra i den fartfyllda förstaperioden, men Modo skulle till sist ta ledningen när Per Svensson satt i utvisningsbåset. Exakt en minut senare smällde det igen när Modo kontrade in 2-0.

– Spelmässigt tycker jag att vi är stabila fram till deras 1-0. Att de sedan leder med 2-0 efter första tycker jag är helt missvisande sett till spelet, säger Martin Gudmundsson.

I andra perioden studsade Almtuna tillbaka snabbt. Tony Mårtensson hittade rätt i numerärt överläge och kvitteringen kom när Victor Rollin-Carlsson stångade sig fram på en retur.

– Det är kanske vår bästa period i år, vi får till en hård press på deras backar, har långa anfall och tryck mot deras kasse. Det är precis så vi vill se ut, säger Gudmundsson.

Trots andra periodens medvind var det Modo som kom i våg efter våg i inledningen av den tredje. Tommy Enström gjorde 3-2 från nära håll och läget blev inte bättre av att Jacob Svensson drog på sig ett matchstraff. Almtunaforwarden slog till Modos Oscar Pettersson efter avblåsning och Almtuna fick spela fem minuter i boxplay, ett boxplay som betydde 4-2 för hemmalaget.

– Modo trampade igång lite mer och det är ett räknefel på deras 3-2-mål. Sedan är det en onödig femma från oss och det är någonstans där matchen avgörs, säger Gudmundsson.

Viktor Hertzberg reducerade med fem minuter kvar, men Almtuna lyckades inte skapa några hetare kvitteringschanser mot slutet.

– Vi får en påse där, men totalt är det för många minuter i boxplay för att vi ska kunna nypa en poäng, säger Gudmundsson som hade mycket att säga om domarinsatsen.

– Här uppe får de med sig billiga utvisningar när domaren inte står pall för publiken, så enkelt är det bara. Armen åker upp när publiken ropar och det är för billigt. Sedan borde vi haft med oss tre tvåor i sista perioden, så det är irriterande.

Trots förlusten är Gudmundsson nöjd med insatsen.

– Vi spelar smart när vi ska göra det och kopplar på i vår press när vi ska göra det. Med färre utvisningar hade vi åkt härifrån med poäng och det kommer vi trycka på.