Mycket har hänt sedan den där dagen på Årsta IP i Uppsala i slutet av oktober.

Då var det Uppsalalaget som vann med 3–1 mot ett tappert Fanna och tog platsen i division 3.

När trean nu är igång finns dock båda lagen med och under lördagen ställs de mot varandra igen.

– Det är full fokus inför matchen. Ska bli kul att få en chans till revansch, även om det inte är något vi snackat särskilt om, säger William Thuuri som var en av spelarna i FBK som fanns med i kvalmatchen.

– Men det har hänt en del i laget sen dess så det blir inte riktigt samma känsla kanske. Det blir en kul grej att möta dem igen, men vi ser det nog som en match som alla andra.

Fanna har haft en fin inledning på säsongen. Först i förra omgången kom lagets första förlust när man gästade Franke i Västerås.

– Känns jättebra att ha fått nio poäng hittills, det är ju klart godkänt får man säga. Sen var det lite snöpligt mot Franke, men vi hade svårt att ta vara på våra chanser. Det blir kanske det viktigaste för oss i matchen mot Vaksala.

Vad minns du av Vaksala sedan senast?

– Då var de ett spelskickligt lag som gillade att hålla i bollen och hade det som en tydlig spelidé. Vi vet att de är bollskickliga och vi kommer behöva ligga rätt i våra positioner och som sagt bli bättre i den sista tredjedelen offensivt.

Lite extra krydda finns också på tränarposten i Vaksala. Där finns nämligen Per-Åke Swärdh som tidigare vart assisterande tränare i Enköpings SK och senast i Heby.

Matchen startar klockan 15:00 på Fanna IP och kommer att liverapporteras på eposten.se och unt.se från 14:55.