Charlotte Bravo hade en lyckosam säsong i allsvenskan i bagaget när hon för ett drygt år sedan fick höra att det fanns intresse från en av landets bästa klubbar.

– Jag blev helt chockad när tränaren berättade att de ville ha mig på dubbellicens. De hade scoutat mig och det var ju värsta chansen för mig, säger hon.

Klubben det handlade om var Mora. Hon hann med ett par matcher i grundserien och fick sedan vara med hela vägen i slutspelet som blev långt. Mora tog sig till final där det blev förlust mot Iksu.

– Det var en upplevelse. Det var jättekul även om jag inte spelade så jättemycket, säger hon om den långa resan till Globen.

Hon säger att hon utvecklades mycket på kort tid i Mora och att hon blev erbjuden att vara kvar. Men i stället för Dalarna blev det Uppsala denna säsong. Sirius drog vinstlotten efter att Bravos privata situation underlättades genom att bo kvar i Stockholmsområdet. Sirius nitlott var att man blev valda av serievinnande Mora i det nu stundande kvartsfinalspelet. Sirius är i sitt andra slutspel (för två år sedan var förra tillfället då under namnet FBC Uppsala) och anses ha små chanser till att kunna rubba serievinnarna.

Hur ser du på att de valde er?

– Det var ganska väntat med tanke på resorna. I serien gjorde vi två bra matcher mot dem och i den senaste vann vi fem mot fem-spelet. Vi har utvecklats som lag och har vuxit sjukt mycket under säsongen. Vi får ta det för vad de är och ge allt.

Vad är eran chans?

– Vi kommer behöva vara på tå hela tiden och inte göra några misstag. Sedan måste vi vara effektiva och göra mål på våra chanser. Gräll (Jennifer, Siriusmålvakten) har varit superbra hela säsongen och det kan inte bara hänga på henne.

Om Sirius utvecklats under säsongen har Bravos säsong gått ifrån tung till succéartad. En allergisk reaktion som utvecklade sig till en hudsjukdom höll henna borta från spel under en månad precis i säsongsinledningen. Men därefter, inte minst efter jul, har hon varit en av lagets stora målskyttar. Med elva fullträffar slås hon bara av två spelare i laget, Linda Englund på tolv och den nu knäskadade Sofie Paulsson på 15, och lär få bära ett tungt lass när det gäller Sirius produktion.