Norberg är Sveriges mest meriterade curlingspelare genom tiderna även om Elisabet Gustafson (som bor i Uppsala!) har fler VM-guld – fyra mot tre titlar.

Lag Norbergs största framgångar kom i Turin 2006 och i Vancouver 2010 där det blev OS-guld. På senare har hon blivit känd för en bredare publik genom framförallt Let´s Dance på TV4.

Nu blir alltså Anette Norberg coach – och även spelare – för Uppsalalaget Fyris som spelar i elitserien.

– Laget har en fantastisk potential. Nu tar det tid att spela ihop ett lag, men till andra halvan av säsongen så ... Och framförallt till nästa år.

Laget är en mycket låg snittålder – två av spelarna är fortfarande juniorer.

Att Anette Norberg hamnade i just Fyris kräver sin förklaring.

När Tove Lundman valde att trappa ner elitsatsningen så ställdes klubben inför ett dilemma. Vem skulle ersätta henne?

Eftersom Fyris har goda kontakter med Stockholmsklubbarna så knöt man till sig en 21-årig junior vid namn Therese Westman. Hennes mamma heter – Anette Norberg.

– Alla känner alla inom curlingen och man försöker hitta bra spelare och personer att spela med. "Tessan" ville gärna spela med Johanna (Heldin) och Sarah (Pengel) som spelar i Fyris, säger Anette Norberg.

Mamma hade inget emot att "Tessan" valde Uppsala och Fyris – tvärtom.

– Jag tycker att hon gjort helt rätt!

Nu får alltså Westman sällskap i Fyris av sin mamma.

– Jag blir någon form av spelande tränare. Jag tycker fortfarande att det är kul att spela, så några matcher kommer det att bli. I den här sporten tappar man inte så mycket och jag tycker att jag fortfarande håller hög klass.

Laget – om vi bortser från Norberg själv – består av Therese Westman, Johanna Heldin (som är fostrad i Fyris), Sarah Pengel och Tilde Wermelin.

Heldin är alltså curlingfostrad i Fyris, men hennes pappa Nisse Heldin kommer från Härnösand i Medelpad och spelade curling tillsammans med Åke Norberg – ja, just det, pappa till Anette Norberg.

I månadsskiftet september/oktober inleds säsongen på allvar med en internationell tävling i Stockholm, och då kommer Norberg att spela.

I mitten av november är det elitseriepremiär.