Det känns som att Storvreta väntat ett tag på att de viktiga matcherna ska dra igång. De kommer i slutspelet om ett tag. Men i den sista hemmamatchen i serien skulle de testas ordentligt när serietrean Mullsjö kom på besök. Då växlade de regerande mästarna upp, som lag och individuellt, inför över 2 000 åskådare.

Målvakten Viktor Klintsten, som var tillbaka efter sjukdom, stod för en insats som lovar gott inför fortsättningen.

– Det var kul att Viktor växlade upp, säger Alexander Rudd berömmande.

Artikelbild

| Storvreta och Mattias Samuelsson flög fram hemma mot mullsjö. Samuelsson var en av de mest hetlevrade spealrna och var inblandad i två dubbelutvisningar.

Han själv var en annan. Efter att ha avgjort med ett skott i krysset i förlängningen borta mot Linköping senast, bjöd nu forwarden i förstafemman på ett hattrick i 8–2-segern. Två av målen kom på straff.

– Det var viktigt för mig. Jag missade ju en straff, vilket jag inte brukar göra, mot Falun.

Den första satte han lågt med forehandsidan på bladet. den andra högt med backhandsidan.

– Eftersom jag spelar med rakt blad kan jag variera med forehand och backhand, säger han.

Artikelbild

| Storvretatränaren Andreas Harnesk och tremålsskytten Alexander Rudd från en tidigare match.

Han minns när han gjorde hattrick senast. Det var i den målglada tillställningen (seger med 14–8) borta mot Växjö. Men det var ett tag sedan, i november. Han håller med om att han på slutet börjat komma igång igen efter en tung tid.

– Det har varit tungt för mig efter VM, både mentalt och kroppsligt. Jag fick ju influensa och sedan en smäll mot huvudet. Och VM-förlusten tog hårt på mig, säger Rudd kort efter slutsignalen.

Men nu tittar han framåt. Han längtar till det slutspel som tar vid efter att bortamötet med Helsingborg i den sista omgången städats av.

– Vi har ju inte haft något att spela för på länge, seriesegern har ju varit klar i ett par månader, säger han.

Det var stundtals hett mellan lagen i IFU Arena och duellerna var många. Men någon dramatik, trots ”bara” 4–2 till Storvreta efter två perioder, blev det inte. Storvreta körde alltså över gästerna i den sista med 4–0. Mullsjö ska ju annars vara en av utmanarna till SM-guldet.

– De är ju bra och försöker hålla boll men spelar mycket back-back. De har en bit kvar. Vi vann ju ändå med 8–2, konstaterar Rudd.

Med en match kvar att spela av serien har Storvreta åtta poäng ned till tvåan Falun och hela 16 ned till Mullsjö.