Stefano Vecchia tvingades till ett mindre ingrepp i knäet i början av augusti och har sedan dess stått utanför Sirius startelvan.

– Jag har haft problem med ett hopparknä under en ganska lång tid, men det har hittills hållit sig på en okej nivå. Under sommaren blev det dock sämre och vad det beror på vet jag inte, om det har varit för mycket matcher under våren eller så, sade Stefano Vecchia till UNT i augusti.

I de senaste matcherna i allsvenskan, som mot Östersund, har Vecchia kommit in från bänken och Siriusyttern ser sig just nu som just det; en inhoppare.

– Jag kanske inte är hundra procent än, men jag är tillbaka i spel och det känns bra. Vi får se hur mycket man orkar, säger Vecchia efter måndagens träning på Lötens konstgräs.

Är du aktuell för något mer än ett inhopp?

– Vi får se. Jag har inte orkat så jättemycket på slutet och en tjuga har man väl i kroppen i alla fall, men det är tveksamt om man har ork för en start. Det är svårt att svar på eftersom jag inte har spelat på ett tag.

Frågan är dock om Stefano Vecchias utpräglade kantroll med stort offensivt fokus har sorterats bort när Sirius skiftat till en mer defensiv uppställning, med till exempel Jesper Arvidsson och Karl Larson som yttrar.

– Det är inte optimalt för mig. Man kan aldrig på förhand veta hur en match ska se ut, men om den blir defensiv får man jobba utifrån det och sedan ta vara på de lägen som uppstår offensivt, säger Vecchia.

– Men det är klart, man är en offensiv spelare och har alltid varit det, och jag har aldrig haft defensiven som min stora styrka, det är klart att det är lite annorlunda och lite tråkigt. Men det får man ta.

Hur ser du på Örebro som motståndare?

– Jag har inte sett dem så mycket. De är bolltrygga med flera bra spelare och det känns som att det kan bli en bra fajt med mycket defensivt arbete igen.