Vecchia tillbaka - efter fem månader

Det var fem månader sedan sist. Nu är Stefano Vecchia äntligen tillbaka för Sirius igen och är med i truppen mot IFK Göteborg.

Stefano Vecchia är äntligen tillbaka igen.

Stefano Vecchia är äntligen tillbaka igen.

Foto: TT

Fotboll2019-09-20 15:59

Han har inte spelat en minut sedan den 14 april då han hoppade in mot AIK. Nu är Stefano Vecchia äntligen blivit kvitt sina knäproblem och är åter med i truppen som ska möta IFK Göteborg under lördagen.

– Det känns som att jag har varit borta mer eller mindre ett år. Det är glädje att vara tillbaka. Knäet har inte känts såhär bra på ett år sedan är det svårt att avgöra hur allt kommer att fungera, säger Vecchia.

Under sommaren uppsökte Vecchia naprapaten Johan Söderström, ett samarbete som har hjälpt yttern att ta sig tillbaka till planen igen.

– Det är verkligen hans förtjänst. Han har egna erfarenheter med hopparknä och en ond sena så jag är verkligen glad att jag åkte till honom, säger Vecchia.

Vad kan man förvänta sig av dig de matcher som är kvar nu?

– Jag personligen har förväntningar att jag ska kunna hjälpa laget så mycket jag kan. Till och börja med kommer man inte spela några jätteminuter, men jag känner mig redo att vara med i truppen och hjälpa laget om det behövs. Vi tar det steg för steg, men jag vill hjälpa laget att ta poäng.

Vecchia sitter på ett utgående kontrakt med Sirius så att få några matcher innan säsongen är slut blir viktigt.

– Det är klart att det är skönt, men jag har försökt att inte fokusera på det. Det är skönt att jag hann tillbaka, säger Vecchia.

I Sirius trupp återkommer även Henry Offia som var petad sist mot Falkenberg samt Isac Bråholm. Utgår gör avstängde Philip Haglund samt John Junior och Abdul Razak. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!