- Jag kan inte neka till att jag blev överraskad. Även om jag tycker att det gått ganska bra för mig så trodde jag inte att jag skulle få en ny chans nu, säger ­Veronika Svensson, när UNT får en pratstund med henne efter gårdagens träning på fotbollens national­arenan Råsunda.
För att komplicera situationen ytterligare så skickades kallelsen först till fel adress.
- Men det nådde mig så småningom i alla fall, säger hon glatt.
Veronika Svensson, nu inne på sin andra säsong med Bälinge, är alltså ingen nykomling i landslagssammanhang.
- Jag har spelat en hel del även i flicklandslaget, men när jag blev skadad, på U21-lägret i Frankrike, så trodde jag kanske att det skulle bli svårt att komma tillbaka, säger hon.

Förbundskapten Malin Anderssons uttagning av Bälingemålvakten visar emellertid att landslagsledningen har bra koll på vad som händer i samtliga allsvenska lag.
- Ja, man behöver inte spela för något av de stora lagen för att få en chans. Det känns ju skönt att alla har en möjlighet oavsett klubbtillhörighet, säger Veronika Svensson.
Hon tror dessutom att Bälinge går mot bättre tider och att målsättningen, att förnya det allsvenska kontraktet, kan infrias.
- Försvarsspelet har väl fungerat hyggligt. Men vi behöver nog bli lite vassare framåt i fortsättningen, säger Veronika Svensson.
Det faktum att hon nu är uttagen och att tidigare, Ida Brännström, var med på ett breddläger för U21-23-spelare i Växjö i maj, hoppas Veronika skall inspirerar lagkamraterna i Bälinge.
- När jag berättade att jag blivit uttagen så blev alla de andra mycket glada och önskade mig lycka till. Det är naturligtvis bra för hela lagets självförtroende att det finns landslagsspelare i truppen, menar Veronika Svensson.

Vad är då skillnaden mellan en landslagsträning och en träning hemma på Studenternas?
- Allt går fortare, det är lite tuffare närkamper och bollbehandlingen är bättre. Det märks att det är skickliga spelare här, understryker Veronika Svensson.
Vad tycker Veronika att hon är bra på som målvakt och vad behöver hon förbättra?
- Jag är nog ganska allround även om jag behöver förbättra mitt luftspel. Dessutom måste min kommunikation med utespelarna också bli lite tydligare, säger hon.
Nästa samling för den här landslagstruppen blir i samband med Öppna Nordiska turneringen den 15-21 juli i Dalarna.
- Man kan inte göra mer än att hålla tummarna att det går bra här under träningsläger och under match mot Djurgården i morgon kväll (tisdag). Då kanske man får en ny chans, säger Veronika Svensson.

Turneringen i Dalarna blir en verklig värdemätare på vad svensk ungdomsfotboll på damsidan står internationellt. Några av de främsta nationerna, USA, Tyskland, England och Norge finns med.
Att U21-23-laget får möta allsvenska Djurgården i genrepet beror på att den tilltänkte motståndaren, USA, inte kunde komma.
- Det är klart att det kanske blir mer landslagskänsla när man möter en annan nation. Ändå är det säkert så att det kommer att kännas speciellt när matchen väl kommer i gång ute på Kristineberg, säger Veronika Svensson.
Ja, den gula landslagströjan kommer säkert att påminna Veronika och hennes lagkamrater om stundens allvar.