Bandyfinalens återkomst till Studenternas har varit på tapeten länge. Finalarenan är närmast färdigbyggd och biljettrycket är fortsatt högt. Jämfört med den senaste finalen som spelades i Uppsala (2012) ligger dock trycket en ganska bra bit över i försäljningen. Totalt kommer 20 500 platser att finnas tillgängliga.

– Just nu tror jag att vi ligger vid ungefär 2000 fler biljetter sålda vid samma skede för fem år sedan.

Men det är ändå många biljetter som ska säljas.

– Ungefär hälften av biljetterna köps när finallagen står klara. Försäljningen har gått bra så här långt. Nu gäller det att hoppas att det går fortsatt bra när finallagen är klara.

Däremot kan Rosén inte svara på ifall vissa lag drar mer än andra.

– Jag tror att oavsett vilka lag det blir så blir det lapp på luckan. Kan vi som arrangör bjuda på den bästa sportsliga kvalitéten ska det nog bli bra.

– Sedan vet vi ju att lag som Hammarby drar mer publik. Men det blir nog bra så länge den sportsliga kvalitén är som högst.

Förberedelserna runt arenabygget går framåt. För att få plats med 20 500 åskådare behöver man bygga tillfälligga läktare:

– Det är full fart nu. Vi har nästan byggt klart den västra och den södra läktaren, snart återstår bara den norra. Dessutom har vi den senaste veckan börjat sätta upp skyltar och liknande runt om i Uppsala.

– Det känns som att hela Uppsala andas bandy och det känns jättekul, säger Ola Rosén.