Sammanlagt är det åtta spelare i Sirius trupp som för närvarande sitter på ett utgående kontrakt till nästa säsong. 30-åringarna Ian Sirelius och Kim Skoglund är två av dem. Den förstnämnde kom till klubben 2011 och har varit med på hela resan från division I till allsvenskan.

Under söndagen väntar årets sista match i allsvenskan borta mot AFC Eskilstuna.

– Jag vet inte om det blir min sista match eller inte. Vi har sagt att vi ska ha ett snack efter den och så får vi se vad som händer, säger Ian Sirelius som vid sidan om fotbollen har jobbat med integrationsprojektet Gränslös fotboll för klubben.

Hur ställer du dig till en förlängning?

– Jag har alltid trivts bra i Sirius och Uppsala och har stort förtroende för tränarna. Så om jag fortsätter med fotbollen så vill jag göra det i Sirius.

Det är det du funderar på, Sirius eller lägga av?

– Nja, men de funderingarna har börjat komma nu när jag har kommit upp i åldern. Självklart har man börjat tänka på andra alternativ och vad man ska hitta på i livet, men samtidigt är fotboll otroligt kul.

Kim Skoglund är den som har varit i Sirius längst av alla spelare. Han debuterade i a-laget redan som 16-åring 2004 och har – bortsett två säsonger med Gusk – varit klubben trogen hela sin karriär.

I söndags spelade han mittback när Sirius föll med 0–4 hemma mot Malmö och varnades – vilket betyder att han är avstängd borta mot AFC.

– Framtiden får utvisa om det var min sista Siriusmatch, men jag hoppas inte det. Jag brinner för den här klubben och känner att jag har mer att ge och att jag fortfarande utvecklas, så jag vill hitta en lösning, säger Skoglund.

Hur går diskussionen med klubben?

– Vi har pratat lite från sommaren, men jag har velat spela klart säsongen innan jag bestämmer mig, men vi ska väl ta tag i det nu. Det är två parter.