Krönika Det blev aldrig någon dramatik – och ärligt talat, vem hade trott det?

Vetlanda är Sveriges bästa hemmalag och att Rospiggarna skulle vinna över storstjärnor som Bartosz Zmarzlik, Jaroslaw Hampel och Martin Vaculik var inte troligt.

Jag tror att Vetlanda vinner SM-finalen mot Smederna – och jag tror inte bara att laget vinner, man kommer att krossa Eskilstunakillarna. Jag hoppas dock att jag har fel. Jag ser väldigt gärna att guldet hamnar i Södermanland.

Förutom de jag redan har nämnt är Szymon Wozniak i kanonform och Thomas H Jonasson plockar sina poäng. Dessutom har man ju hemmaspecialisten Jonas Davidsson och formstarke Oliver Berntzon att tillgå.

Rospiggarna har haft en bökig säsong och att det ens blev semifinal efter alla skador är faktiskt en smula överraskande. Ett tag såg det nästan ut som om laget skulle trilla ur den högsta serien.

Jag är helt övertygad om att lagledaren Mikael Teurnberg kommer att möblera om en del i laget. Jag tror att toppkvartetten är given: Jason Doyle (har redan kontrakt), Andreas Jonsson, Max Fricke och Jacob Thorssell.

Sedan blir det knepigt. Min gissning är att Timo Lahti hänger väldigt löst trots alla år i Rospiggarna.

Micke Teurnberg kommer garanterat att vilja bygga ett jämnare lag. Den här säsongen har reserverna inte levererat som i fjol. På grund av sitt höga snitt tror jag också att Nike Lunna får lämna.

Mitt förslag: Behåll Lunna på något sätt och låt honom köra i något allsvenskt lag. Det finns potential i den killen. Dessutom är han en jätteprofil med sitt burriga Elisabet Höglund-hår. Eller Don King som någon tv-expert sade.