– Tyvärr var vi inte bra över 60 minuters spel. Det räcker inte att spela så här, då får man stryk förr eller senare. Det är "livsfarligt" att ta för lätt på det, som vi gjorde i den andra perioden, säger Jens Jakobs.

Almtuna hade 4–0 efter tjugo minuters spel. Det var glasklart. Hudiksvall hängde inte med alls och målen trillade in snabbt.

– Det var det bästa bortaspelet sedan jag kom till Almtuna. Det är så bra vi kan spela, men det räcker att man går ner sig några procent, konstaterar Jakobs.

Nu kan man inte säga att Almtunas seger var hotad – faktiskt långt ifrån. Men Hudiksvall tillätts skapa en hel del hyggliga chanser.

– Det gick lite för lätt i början, men nu har vi lärt oss en läxa. Det kanske var bra att vi fick oss en tankeställare, säger Jakobs, som berättar att spelarna fick sig en rejäl "skopa" i pausen mellan den andra och tredje perioden.

– Det var helt rätt, vi var inte bra då, säger han.

Men i den första perioden var det spelsugna Almtunaspelare, inte minst Jakobs och hans kedjepolare.

– Det är bara att raka dit puckarna i tom kasse, säger han med ett skratt när han ska beskriva hur kul – och enkelt – det är att spela med Svensson och Lunsjö.

– Det är dom som gör mig bra, säger Almtunas tvåmålsskytt.

Nu är det en "vilodag" innan det är dags för Almtuna att möta Boden.

– Det är bara att ladda om, säger Jens Jakobs.