"Vi har skapat tillräckligt"

Tre matcher på fem dagar. Det står många viktiga poäng för Almtuna på spel den här veckan.

Almtunatränaren Martin Gudmundsson.

Almtunatränaren Martin Gudmundsson.

Foto: Håkan Lundh

Ishockey2019-11-20 08:03

Sett till tabellen är Tingsryd borta på fredag och Mora hemma på söndag lite viktigare för Almtuna, men Martin Gudmundsson tror att man även har goda möjligheter att ta poäng mot topplaget Timrå på onsdagskvällen.

–  Vi gjorde en bra försäsongsmatch mot dem (förlust med 2–1 efter straffar) och en bra bortamatch i serien (förlust med 2–0). Förhoppningsvis kan vi vara med och matcha dem, både när det gäller fart och fysiskt, säger Gudmundsson, som när han sett om dessa matcher insett att det funnits bra möjligheter till att få målmässig utdelning. 

– Vi har skapat en hel del i båda matcherna. Tillräckligt för att kunna vinna, säger han.

Hampus Harlestam stängdes av disciplinnämnden av i tre matcher (se separat artikel) och saknas under veckans samtliga tre matcher. Mot Timrå saknas även skadade Tobias Liljendahl och Mattias Granlund. 

Vem som vaktar målet är inte klart men det blir en av Almtunas "egna" målvakter, det vill säga Jesper Eliasson eller Daniel Rosengren. Örebro-lånet Jonas Arntzen, som var så bra i 2–1-segern över Västerås i fredags, kan bli aktuell för spel på fredag eller söndag.

– Vi för en dialog med Arntzen och Örebro och vi får se hur de matchar honom torsdag och lördag, säger Ais-tränaren.

I Timrå spelar en rad välkända ansikten i form av: Sebastian Hartmann, Albin Lundin, Jens Lööke, Albin Carlsson, Jonathan Carlsson och Jacob Ragnarsson. Samtliga har spelat i Ais tidigare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!