"Vi kan inte missa så här mycket"

Stolpskott, ribbskott, öppna målmissar. Sirius gjorde tre mål men hade bud på minst det dubbla när man föll mot regerande svenska mästarna Täby med uddamålet.

Klara Molin gjorde ett mål i matchen för Sirius och höll på att kvittera i slutminuten men bollen träffade stolpen. Täbymålvakten Alexandra Durling bakom blev gästernas bäste spelare i matchen.

Klara Molin gjorde ett mål i matchen för Sirius och höll på att kvittera i slutminuten men bollen träffade stolpen. Täbymålvakten Alexandra Durling bakom blev gästernas bäste spelare i matchen.

Foto: Peter Bohlin/Frilansfotograferna

Innebandy2019-10-23 21:51

– Vi kan inte missa så här mycket. Det ska vara omöjligt. Vi hade minst fem öppna lägen som det ska vara mål på, säger besvikne hemmatränaren Mårten Pedersson efter 4–3-förlusten i IFU Arena.

Tiden var på väg att rinna ut för Sirius. Ställningen var 2–4 efter att Ranja Varli gjort sitt andra mål i matchen för Täby. Det var gästernas andra powerplay-mål på tre försök. Men Klara Molin skickade upp 3–4 i krysset med drygt sex minuter kvar. I bytet efter träffade Linnea Hammar ribbans underkant. 4–4 låg verkligen på lut. Sirius tog timeout och plockade ut duktiga målvakten Jennifer Gräll med drygt två minuter kvar att spela och satsade på sex utespelare mot fem. 19.04 på klockan prickade 3–4-skytten Molin stolpen ...

– Det säger väl lite om hela matchen. Vi missade minst fyra öppna mål som vi borde ha satt, klagar Molin.

Hade Sirius gjort 4–4 i slutet hade de säkert varit nöjda med minst en poäng. Men sett över hela matchen hade man fler klara lägen än vad Täby hade och skulle med en skaplig utdelning vunnit matchen. Skillnaden var att gästerna tog bättre vara på sina. En förlust som lär svida.

– Vår förstaperiod var väl inte superbra men vi borde haft ledningen med 4–1. Vi ska vinna den här matchen, säger Pedersson, som tycker att hans spelare behöver gnugga mer på avsluten på träning. 

– Det är för lojt på träning. Man måste vara girigare att göra mål även på träning, säger han.

Sirius vann skotten på mål med 29–22 men vid flera av Sirius bästa lägen kom bollen inte ens på mål. Det är klart att Täby hade sina möjligheter de också men Jennifer Gräll i blåsvarts mål gav sitt lag chansen – som man inte tog.

– Hon gjorde det jäkligt bra. Hon räddade oss mycket, berömmer Pedersson sin målvakt.

Efter premiärsegern mot Dalen har nu Sirius fem raka förluster. Visst, man har mött bra lag, men det är inte hela sanningen till den usla utdelningen.

– Nej, vi har helt enkelt inte presterat som vi kan göra, säger Klara Molin.

Hon fortsätter:

– Men vi är på rätt väg. Det här var den bästa matchen vi gjort den här säsongen.

Matchfakta

Sirius–Täby 3–4

Superligan

(0–1,1–2, 2–1) Målen: 0–1 (19.38) Ranja Varli, 1–1 (27.53) Jonna Vuontisvaara, 1–2 (35.54) Sara Attermo, 1–3 (38.33) Moa Tschöp, 2–3 (44.01) Anna Gertz, 2–4 ((46.23) Ranja Varli, 3–4 (53.41) Klara Molin. Publik: 223

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!