Det var Kvarnsveden som gjorde matchens enda mål genom Temwa Chawinga efter fyra minuter. Uppsala hade sedan ett skott i ribban genom Moa Mattsson i den andra halvleken, men kom inte närmare än så. Efter förluster mot både Eskilstuna United och Kvarnsveden är laget därmed utslaget ur cupen trots att matchen mot Älvsjö återstår.

– Det är tråkigt, men då kan vi lägga det åt sidan och fokusera på annat. Det har varit bra matcher för oss och visst hade det varit roligare att gå vidare, men nu är det fokus på serien i stället, säger ytterbacken Ingrid Wixner.

Wixner själv har varit sjuk under veckan och klev av i halvtid mot Kvarnsveden. Borlängelaget som åkte ur damallsvenskan i fjol och därmed kommer att konkurrera med Uppsala i elitettan under säsongen var dock inget som skrämde slag på varken Wixner eller Uppsala.

– De hade många duktiga spelare, men det var inte så att de skrämde oss. De hade inte värsta tempot heller utan de fick mycket gratis av oss. De kontringslägen de fick var att vi passade fel så jag tror att vi kommer ha en bra chans till seger i serien, säger Wixner.

Hur känner du att ni ligger till?

– Det känns bra ändå. I dag var spelet kanske inte jättebra som tidigare, men vi har de matcherna i ryggen ändå. Jag tycker att vi ser starka ut inför säsongen och tror på oss. Vi kommer att prestera bra, säger Wixner.