IFK Kalmars mål, som gjordes i den 42:a spelminuten, kom till på en omställning efter slarv av hemmalaget.

I slutminuterna på matchen försökte Uppsala trycka på för en kvittering, men närmare än ett par hörnor och några halvfarliga skott utifrån kom man inte.

– Det var ett misstag från vår sida som de fick göra mål på, annars tycker jag att vi var bättre än dem och vi spelade en bra fotboll. Det här var ett steg framåt, säger mittfältaren Aisha Faiqi.

Varför gör ni inga mål?

– Vi hade inte tillräckligt med vassa lägen i dag, men jag tycker att vi stod upp bra och gjorde en bra match. Det var synd att vi inte fick göra något mål.

Tränaren Fredrik Bernhardsson är medveten om anfallsbekymret och hoppas att hans taktiska korrigeringar ska ge resultat under de fyra avslutande omgångarna.

– Vi är lite för tunna i de avgörande ögonblicken. Vi behöver komma in lite närmare och vara lite rakare och direkta just i spelet kring straffområdet. Vi konstlar till det för mycket, säger han.

Din syn på matchen?

– Jag tycker att vi spelade en bra fotboll och att det grinar emot oss i dag. Vi var värda en poäng sett till prestationen. Jämfört med förra helgen som var säsongens bottennapp hemma mot Kungsbacka (0–1), så var det här en mycket bättre prestation mot ett Kalmar som är ett mycket bättre lag än Kungsbacka.

Nästa match för sjundeplacerade Uppsala Fotboll är borta mot topplaget AIK på lördag.