Vidare i cupen efter drömstart

Tre tidiga mål fixade Uppsalas seger mot Kvarnsveden. Uppsala vann med 3–1 och är klara för gruppspel i svenska cupen.

Marika Bergman Lundin stod för två av Uppsalas mål.

Marika Bergman Lundin stod för två av Uppsalas mål.

Foto: Tobias Bengtsson/Arkiv

Fotboll2019-09-18 21:33

Uppsala fick en drömstart på matchen mot Kvarnsveden i svenska cupens tredje omgång då Beata Olsson gav laget ledningen efter nio minuter. Sedan kom fyra lyckominuter då laget gjorde två mål genom Marika Bergman Lundin. Första fullträffen kom i 25:e minuten och därefter satte hon 3–0 på straff.

– Vi gjorde en bra inledning och satte oss i ett bra läge efter första halvtimmen. Efter det kom Kvarnsveden in mer i matchen men fick ingen utdelning framåt och det blev aldrig riktigt farligt, säger Jonas Valfridsson, tränare i Uppsala.

Tidigt i andra halvleken reducerade serierivalen Kvarnsveden men närmare än så kom de inte utan Uppsala vann med 3–1. 

– Vi visste att de var tvungna att göra något i andra halvlek och i halvtid pratade vi om att fortsätta vara aggressiva och ha grepp om spelet. Inför matchen sa vi att vi ville vinna, inte behöva spela förlängning och inte dra på oss några skador. Det lyckades vi med och vi gjorde det vi skulle i matchen, säger Jonas Valfridsson.

Därmed är Uppsala kvalificerade för svenska cupens gruppspel som spelas våren 2020. Närmast fortsätter klubbens jakt på allsvenskan då laget tar emot Asarum på Lötens IP på söndag.

– Det betyder mycket att spela gruppspel i cupen under våren. Det ger två till tre bra tävlingsmatcher som är nyttiga och visar var vi står i utvecklingsprocessen. Nu gäller det att vi fokuserar om till serien, det blir nog inga problem utan det var nog svårare att ha rätt fokus i dag, säger Jonas Valfridsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!