Wiklund skadade ena knäet i slutet på september hemma mot Mora i den tredje omgången – och har inte spelat något sedan dess. Nu är hon återställd och gör comeback borta Linköping.

– Det betyder mycket. Hon är en väldigt bra person som sprider glädje och energi. Sedan är hon en målskytt som nosar fram lägena och sätter dit dem och också. Agnes är en avslutare av rang, säger tränaren Tobias Svensson.

Eventuellt gör även lagkaptenen Klara Molin comeback. Hon skadade sig i axeln i seriepremiären hemma mot Pixbo och har inte spelat en minut sedan dess. Visserligen fanns hon med på bänken senast i segern mot Rönnby (8–3).

– Vi ville testa något nytt till den matchen och ha med vår ordinarie lagkapten på bänken, och vi tycker att det gav bra effekt. Trots att hon inte spelade något betydde det mycket att ha kaptenen med, säger tränaren Tobias Svensson.

Hur troligt är det att Molin spelar mot Linköping?

– Det är ett femtio-femtio-läge just nu. Vi får se i helgen hur det ser ut, men vi hoppas.

Linköping kommer till spel med vind i seglen efter två raka seger mot Dalen (3–2 borta) och Warberg (6–3 hemma).

– Det ska bli en jätteintressant match. Jag tycker att Linköping har gjort det bra sett till den lilla trupp som de har haft och som de får ut mycket av. Det kommer bli en tuff match där jag tror att de kommer vilja ställa om på oss och att vi kommer få vara det laget som driver upp tempot med boll, säger Tobias Svensson.

Efter nio omgångar är Sirius tolva i superligan med åtta poäng. Linköping är åtta med tio poäng.