Drygt sju minuter in i den tredje perioden satte Amanda Collin 3–1 till Sirius när hon sköt från distans och hittade en lucka genom flera spelare.

Den blåsvarta lyckan blev dock kortvarig då Malmö reducerade bara 34 sekunder senare.

– De får in två skitmål i slutet av matchen där vårt försvar tittar för mycket på boll och inte på spelarna. Vi vet att Malmö är väldigt effektiva och gör det bra framåt, då ska vi inte ge dem sådana chanser, säger Agnes Wiklund.

På egen hand satte hon 2–1 till Sirius i slutet av andra perioden då hon i boxplay först täckte skott och sedan satte fart framåt.

Framme vid mål snärtade hon upp bollen i vänsterkrysset och gav Sirius ledningen för andra gången i matchen.

– Det blev en studsboll där två Malmöspelare sprang ihop med varandra och jag kunde komma fri och skjuta in bollen i mål. Jag tycker att vi står upp bra hela matchen men vi lyckas inte hålla undan, säger Agnes Wiklund.

I slutet av matchen jagade Malmö en kvittering och den kom med fyra minuter kvar att spela när Frida Mainz Olsson slog in en retur över en slängande Jennifer Gräll.

I förlängningen tog det bara 13 sekunder innan Ellen Rasmussen frispelades och sköt in 4–3.

– Det är alltid surt att förlora och tappa poäng och särskilt när vi ledde men jag tycker att vi gör en bra match. Vi har bättre energi från bänken och får fortsätta spela på samma sätt. Det är många matcher kvar att spela men vi måste göra fler mål. Vi måste bli mer desperata och våga chansa framåt. Jag är säker på att vi kommer att göra det och klara oss kvar, säger Agnes Wiklund.

Därmed tog Malmö hand om extrapoängen medan Sirius tog en viktig poäng i bottenstriden och bröt sin förlustsvit på fyra raka matcher under ordinarie speltid.

Klubben är dock fortfarande sist i tabellen med sju inspelade poäng på 16 omgångar och extra surt för Sirius var att nästjumbon Örnsköldsvik vann sin match i lördags. Därmed ligger två lag på tio poäng vid nedflyttningsstrecket där Karlstad är på säker mark.

– Vi har matchen men tappar den och är inte nöjda med hur det slutade. Vi blir lite nerviga och oaggressiva i försvaret och då får de lägen. De gör två snabba mål och det är riktigt surt, säger Klara Molin, lagkapten i Sirius.

I nästa omgång ställs Sirius mot Täby på hemmaplan i IFU Arena.

– Vi känner ändå att vi är på rätt väg och det är bara att fortsätta kämpa. Vi får jobba stenhårt på träningarna och fokusera på nästa match för att ta poäng, säger Klara Molin.