Basket

Uppsala Baskets har tvingats klara sig utan Liam Rush sedan mötet med Norrköping 14 november. Nu blir stjärnan borta ytterligare en tid. Allt för att möjliggöra en comeback i mitten av januari.

– Jag räknar inte med honom i december och inte heller i matcherna mot Örebro (6 januari) och Umeå (9 januari), men efter det vill jag ha ett klart besked, säger coachen Kelly Grant.

Problemområdet i knäet är i knäskålens brosk, vilket resulterar i smärta. Rushs fyra veckor långa rehabiliteringsprogram är inne i sin slutfas, och följs nu upp av ett uppbyggandeprogram. Allt handlar om att skjuta en operation på framtiden.

– Detta går inte att laga utan operation, men med rätt uppbyggandeträning kan han klara ett par säsonger utan det. Det handlar om att bygga upp muskler runt knäet så att det inte irriterar. Vi kan bara vänta och se om programmet ger resultat, säger Kelly Grant, som håller tummarna för sin poängkung.

– Han hade ont i de första åtta matcherna han spelade, men han var samtidigt så pass bra, vilket han kände själv. Om inte detta hjälper måste vi ställa oss frågan om han kan han spela med smärta, eller om han måste göra något mer, eller i värsta fall opereras och börja tänka på nästa säsong.

Uppsala Basket har visat att de tillhör toppen även i avsaknaden av sina skadade spelare, men ...

– ... vi kunde ha vunnit alla 15 matcher, säger Kelly Grant.

– Du ser vilket lag vi har runt Liam, men i slutet av säsongen kommer vi att behöva honom, han är så pass viktig för oss.

Ett mer glädjande besked för Uppsala Basket är att fingerskadade Johan Jeansson har kastat gipset.

– Han har börjat skjuta igen med höger hand. Han har kommit i gång, men har samtidigt inte tränat på länge. Vi får se om han kan vara aktuell till Örebromatchen (6 januari), säger Grant.

Nyförvärvet Brice Massamba, som fick en smäll mot handleden i matchen mot Borås i fredags, viftar bort smärtan och kommer att spela tejpad mot Södertälje på lördag.

– Han är lite stel, men det ska inte vara någon fara, säger Kelly Grant,.