Viktige Ais-backen kommer att spela

Första segern kom när den som bäst behövdes. Almtuna lämnade jumboplatsen och hade faktiskt legat på playoffplats om det hade blivit seger i matchen mot AIK.

Stefan Lassen klev av med skadekänning mot SSK. Nu kommer lugnande besked från Almtuna: Han spelar mot Karlskrona.

Stefan Lassen klev av med skadekänning mot SSK. Nu kommer lugnande besked från Almtuna: Han spelar mot Karlskrona.

Foto: Håkan Lundh/arkiv

Ishockey2019-10-04 06:00

Nu ställs Almtuna mot Karlskrona hemma i Gränbyhallen. Det är ett Almtuna som möjligen kommer till spel med lite lättare axlar. Segrar ger alltid en boost.

– Jo, men det är klart att det känns lättare att åka ner till träningen efter en seger. Framförallt ger det energi, men för min egen del har jag inte haft några problem med energin oavsett resultat, så på det sättet har jag aldrig känt mig det minsta orolig, säger Almtunatränaren Martin Gudmundsson.

Karlskrona har liksom de flesta andra lag – undantagen är Timrå och Björklöven, kanske Karlskoga – blandat och gett hittills under hösten. Man kan nog förvänta sig en liknande matchbild som den mellan SSK och Almtuna.

– Vi vill vara stabilt defensivt, då vet vi att vi är med i matcherna. Kan vi hålla motståndarna på ett eller två mål så har vi goda chanser att vinna, säger  Gudmundsson.

Mot Södertälje i onsdags tvingades backen Stefan Lassen kliva av efter skadekänning. Nu kommer det lugnande besked från Almtuna: Han spelar mot Karlskrona.

Forwarden Hampus Harlestam, som är på lån från Oskarshamn, är som bekant skadad och ska genomgå en magnetröntgen i början av nästa vecka. Det kan alltså dröja innan han är i spel igen.

I övrigt är det en skadefri Almtunatrupp.

Målvakten Jesper Eliasson gjorde en gedigen insats mot SSK och lär nog får fortsätta.

Matchdags

Almtuna-Karlskrona

Hockeyallsvenskan

Gränbyhallen 19.00

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!