Säsongsstarten närmar sig för Uppsala Basket som möter Norrköping i en sista träningsmatch inför premiären den elfte oktober mot Malbas.

− Vi börjar känna att det närmar sig och det är roligt. Mycket av det vi tränat på under försäsongen ska sitta och vi har fått tillbaka tre killar från landslaget vilket gör att vi har hela truppen samlad, säger Uppsalas coach Kevin Gaines som är tillbaka på bänken efter att ha missat förra matchen på grund av sjukdom.

Lagen möttes tidigare under försäsongen och det blev en jämn historia som Norrköping vann med 70−69 efter slarv från Uppsala i slutsekunderna.

− Det ska bli väldigt intressant att se laget spela och det är någorlunda fullt. Jonathan Person och Alexander Lindqvist har bara tränat med oss fyra gånger men det har sett bra ut, säger Kevin Gaines.

Uppsala får klara sig utan Anton Gaddefors som fortfarande är borta efter sin hjärnskakning och Sebastian Norman som skadade sig i veckan. Det är inte klart när de är tillbaka men Kevin Gaines hoppas att de är redo för spel till premiären.

För Rickard Eriksson blir det ett nytt möte mot sitt gamla lag som han lämnade för Uppsala inför den här säsongen.

− Det är alltid kul att träffa gamla lagkamrater och kompisar som man fortfarande har kontakt med men annars är det inget speciellt. Man hälsar och kopplar sedan bort det under matchen och spelar för att vinna, säger Rickard Eriksson.

Norrköping har fått tillbaka Joakim Kjellbom från landslagsspel.

– Det kommer att bli en helt annan matchbild än senast och det blir en bra värdemätare för oss att möta ett lag som jag tror kommer att vara i toppen av tabellen den kommande säsongen, säger Rickard Eriksson.