6–2-förlusten mot Leksand tidigare under hösten var en av Almtunas sämre insatser så här långt. Gästerna tilläts göra fyra mål på mindre än en kvart och det var då ena Ais-tränaren, Martin Gudmundsson, slog fast att det sannolikt var dalalagets enklaste seger för säsongen. Mycket gick fel för Almtuna i den matchen. Lite samma saker som mot AIK i fredags kväll.

– Vi hade en samling i morse och visade video där man såg skillnaden på hur vi såg ut mot Björklöven (seger 7–4 i onsdags) kontra AIK. Det som var slående i matchen mot AIK var att de fick enkla vändningar på oss efter pucktapp och då blir det jobbigt. Då hamnar backarna i svåra lägen. Och mot Leksand var det samma som mot AIK. Vi gjorde enkla tapp och då går det undan. Vi måste vara riktigt skärpta i spelet med puck, säger tränaren Marcus Ragnarsson.

Almtuna kommer till spel med det material man har tillgängligt vilket innebär sex backar och tolv forwards. Jesper Mångs har gått på is efter sina diskbråck men känner sig ännu kraftlös i benen. Knäskadade Jonathan Léman förväntas gå på is om två veckor. Alexander Bjurström var sjuk och inte med mot AIK och saknas även nu.

Arvid Ljung vaktar återigen målet.

detta blir Almtunas fjärde match på sju dagar. Lördagens träning var frivillig på is och en del spelare valde att köra i gymet.