Vill vinna - oavsett betydelse

När Uppsala ställs mot Mallbacken under lördagen vet man vad som gäller. Antingen finns chansen fortsatt till allsvenskan eller så har tåget gått för denna säsong.

Sara Olai och Uppsala går för seger - oavsett matchens betydelse.

Sara Olai och Uppsala går för seger - oavsett matchens betydelse.

Foto: Tobias Bengtsson

Fotboll2019-10-19 07:30

Förutsättningarna är enkla. Hammarby får inte besegra BP under lördagen för att Uppsalas allsvenska drömmar ska leva vidare. Vinner sedan Uppsala mot Mallbacken så avgörs allt i säsongens sista match då Uppsala möter Hammarby på bortaplan.

– Det är klart att när vi väl är så nära så vore det svårt att undgå att det vore väldigt kul att gå upp, men vi får se om två omgångar var vi hamnar någonstans. Vi vill alla upp i allsvenskan, sedan om det är i år, nästa år eller om två år får vi se, säger ytterbacken Sara Olai.

Hammarbys match mot BP börjar redan halv ett vilket gör att den kommer att vara färdigspelad när Uppsala kliver ut på Lötens konstgräs. 

– Vi har inte pratat något om den. Vi måste vinna vår match och efter det får vi se vad resultatet blev i den andra matchen. Det är det viktigaste för oss, vi ska vinna vår match oavsett, säger Olai. 

Kommer ni kunna ignorera resultatet?

– Vi ska spela vår match och har inte diskuterat huruvida vi kommer få reda på resultatet eller inte. Lägger vi för mycket fokus på den matchen så kommer vi att tappa fokus på oss själv. 

Om BP tar poäng mot Hammarby, oavsett om man vinner spelar oavgjort, samtidigt som Uppsala vinner så kommer det att skilja antingen ett eller två poäng mellan Uppsala och Hammarby inför den sista omgången. Där måste i sådant fall Uppsala bortabesegra Hammarby för att det ska bli allsvenskt spel redan 2020. Vinner Hammarby mot BP så gäller inte Uppsalas match mot Mallbacken något förutom placeringar.

Hur skulle det vara att spela en sådan match?

– Vi vill vinna vår match och jobbar fortfarande för att utvecklas och spela ännu bättre fotboll. Vi lägger allt fokus på vår match och vi kommer att vilja vinna vår match lika mycket oavsett resultatet i den andra matchen.

Vad har du för drömscenario inför lördag?

– Självklart ser jag gärna att Hammarby inte vinner sin match och att vi vinner våran, säger Olai.

Uppsala kommer närmast från två raka förluster mot först Lidköping och sedan Umeå som sedermera gick upp i allsvenskan. Nu är det endast två segrar som gäller innan säsongen 2019 är över.

– Vi har analyserat vår prestation mot Umeå och nu börjat jobba vidare för att göra en så bra prestation som möjligt mot Mallbacken. 

Matchen mot Mallbacken är för övrigt Uppsalas sista på Löten innan flytten till Studenternas nästa säsong. 

Matchdags

Uppsala–Mallbacken

Lötens IP, 15.00

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!