Storvreta kan fira jul som serietvåa efter 5–3-segern mot AIK i Solnahallen. Laget rivstartade med mål genom Niklas Winroth efter endast 20 sekunder och hade redan vid första paus gjort fyra mål (ställningen 4–2), men att Uppsalalaget hade svårt att bemästra parketten var tydligt.

– Det syntes. det blev hackigt som f-n. Men alla vet att det kommer att bli så, säger Storvretatränaren Stefan Forsman.

Hemmalaget hängde med målmässigt hela matchen och det var inte förrän med dryga minuten kvar att spela som Jimmie Pettersson, med sitt första mål sedan comebacken, kunde säkra de tre Storvretapoängen.

Artikelbild

| AIK:s Andreas Stefansson blir liggande efter en tackling från Robin Nilsberth.

– Vi gick aldrig ifrån och de fick ha hugg hela tiden. Det blev ett krig, säger backen Robin Nilsberth, som spelade trots att han fick en lårkaka i mötet med Dalen senast, om den långtifrån välspelade matchen.

Vid ställningen 3–4 i mittperioden tacklade Nilsberth AIK:s målkung Andreas Stefansson så att denne blev liggande. Domarna visade ut Nilsberth på fem minuter för hårt spel. I en medioker andraperiod blev faktiskt dessa fem minuter Storvretas bästa.

– Jag kände att jag behövde väcka laget, säger Nilsberth på skoj.

Vad säger du om utvisningen?

– Domaren sade att han var helt lugn över det beslutet, säger Nilsberth.

Men vad tycker du?

– Jag tycker att det är helt horribelt. Nivån i den här matchen ... högt och lågt. Det kan vara en tvåa men nu ligger ju han (Stefansson) och filmar och vill ligga kvar så länge som möjligt.

Det visade sig inte vara någon större fara med AIK-spelaren då han kunde spela det efterföljande powerplay-spelet. Men Storvreta lyckades alltså hålla tätt under samtliga fem minuter med en man mindre. Hade Storvreta inte bjudit på ett lysande boxplay-spel kunde matchresultatet blivit ett annat.

– Otroligt starkt, säger Forsman den insatsen.

Vad är du mest nöjd med i matchen?

– Grunderna och jobbet. Den första perioden, där vi kunde ha haft en större ledning, boxplayet, och hur vi presterade när matchen skulle avgöras.

Storvretas nästa match är på annandag jul då det vankas säsongens andra derby mot Sirius. Om man ska summera Storvretas höst kan man inte säga annat än att den varit mycket stabil. Bara två förluster under ordinarie tid har det blivit.

– Plumpen var mot Helsingborg, då var vi inte alls med. Men vi bygger det här laget och vi har många pusselbitar på plats, säger Nilsberth.